Скупштина усвојила Извјештај о извршењу буџета

21.09.2019.

На јуче одржаној деветнаестој редовној сједници Скупштине општине Ново Горажде, одборници су већином гласова усвојили Извјештај о извршењу Плана буџета општине Ново Горажде, за период од првих шест мјесеци ове године. Приликом расправе о овој тачки дневног реда, констатовано је значајно смањење расхода у односу на неке раније године, чиме је настављен континуитет одговорног и домаћинског трошења финансијских средстава од стране актуелне извршне власти.

Од битнијих аката који су јуче усвојени, потребно је издвојити и Одлуку о уступању земљишне парцеле Српској православној цркви, чиме су се стекли услови за наставак изградње Парохијског дома поред Храма Светог Ђорђа у Доњој Сопотници. Узевши у обзир чињеницу и да је недавно од стране Завода за заштиту културно историјског и природног наслијеђа Републике Српске добијена сагласност на пројекат Парохијског дома, за вјеровати је да ће изградња овог објекта бити ускоро и завршена.

Кроз тачку дневног реда Одборничка питања и иницијативе, одборница НДП-а Велинка Ласица је представницима извршне власти поставила питање исправности воде за пиће јавног градског водовода. Шеф Одсјека за просторно уређење и стамбено комуналне послове, Стојанка Андан, је на ово питање одговорила да ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске редовно, у складу са законом, врши испитивање хемијске и бактериолошке исправности воде за пиће у јавном водоводу у Новом Горажду, те да овај субјекат ниједном није установио постојање било каквих сумњи на загађеност или нешто слично.