Скупштина повећала износ новчаног подстицаја за произвођаче малине

17.10.2023.

Данас је у сали за сједнице Скупштине општине Ново Горажде одржана једанаеста редовна сједница најважнијег органа одлучивања у јединици локалне самоуправе.

Одборници су једногласно усвојили Одлуку о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди општине Ново Горажде у 2023. години. Према поменутој Одлуци, право на новчани подстицај произвођачима јагодичастог воћа повећава се са 0,20 КМ на 0,30 КМ по килограму предатог воћа откупљивачу. Према ријечима Томислава Чарапића, шефа Одсјека надлежног за послове привреде, на овакав корак Општина се одлучила због све тежег положаја произвођача поменуте врсте воћа, а имајући у виду да се на подручју општине Ново Горажде налази један од највећих откупљивача на регији, те да је и број произвођача јагодичастог воћа у Новом Горажду велики.

Додјела наведених средстава вршиће се на основу јавног позива који ће бити објављен на огласној табли општине Ново Горажде и на огласним таблама у Мјесним заједницама.

Рок за подношење захтјева за остваривање подстицаја је 30. новембар 2023. године.

Од битнијих тачака дневног реда треба напоменути да су одборници једногласним изјашњавањем присутних усвојили и Закључак о усвајању Плана мреже здравствених установа на подручју општине Ново Горажде, Приједлог програма утрошка средстава прикупљених од посебних водних накнада за 2023.годину, те Закључак о усвајању Акционог плана мјера за отклањање пропуста и неправилности утврђених по ревизорском извјештају број РВ015-20.