Реконструисана школа у Новом Горажду

17.10.2019.

Нова школска година за ученике ОШ „Вук Караџић“ У Новом Горажду почела је у комплетно реконструисаном школском објекту.

Општина Ново Горажде путем Канцеларије за сарадњу у области одбране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Сарајеву обезбједила је средства за реконструкцију школске зграде у износу од 95.004,59 ЕУР-а односно 110.702,16 америчких долара.

Обезбјеђеним средствима извршени су радови, а посебна пажња посвећена је енергетској ефикасности, а то се односи на топлинску изолацију објекта, замјену комплетне расвјете и електро мреже, а све у циљу повећања енергетске учинковитости. Такође, у склопу овог пројекта дозидана је једна учионица, извршена је реконструкција мокрих чворова, уређено је предворје школе, замијењене су све подне облоге и извршена је санација и доградња кровног покривача.

У новом школском објекту ученици ће имати боље услове за стицање знања и ваннаставне активности, а посебно ће бити смањени трошкови за гријање у зимским условима.

На свечаности симболичног отварања реконструисаног школског објекта које је уприличено данас, 17. октобра 2019. године начелник општине Ново Горажде Мила Петковић захвалила се Амбасади Сједињених Америчких Држава у Сарајеву за обезбјеђена средства, уз наду да ћемо и у будуће реализовати овакве и сличне пројекте на подручју наше општине.