Потписани уговори са 30 корисника „SELLS“ пројекта у Новом Горажду

10.10.2023.

У оквиру пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије (SELLS)“, јуче је у скупштинској сали општине Ново Горажде, начелник Општине Мила Петковић заједно са представницима „Каритаса Швајцарске“ потписала уговоре са 30 корисника поменутог пројекта.

Укупна вриједност потписаних уговора износи 121.858,60 КМ, од чега је Општина Ново горажде суфинансирала 47.330,50 КМ, Каритас Швајцарске 35.200,00, док су корисници издвојили 39.328,10 КМ.

Кроз пројекат су набављене пољопривредне машине, косилице, мотокултиватори, машине за производњу сока, као и машине за обраду дрвета и друга опрема.

Пројекат SELLS има за циљ подршку економском развоју Горње-дринске регије кроз промовисање малих бизниса и самозапошљавање, а посебно се фокусира на социо-економски угрожене категорије становништва, као што су становници који живе у изолованим руралним подручјима, млади, неквалификовани или домаћинстава са самохраним родитељима. Кроз успостављање одрживог приходовања, SELLS има за циљ да економски и социјално оснажи угрожене и њихове локалне заједнице.