„Раднички“ поново игра!

01.10.2021.

У Новом Горажду је после дуго година, од стране групе ентузијаста и љубитеља фудбала, поново основан Фудбалски клуб „Раднички“ Ново Горажде.

У складу са одредбама закона, ФК „Раднички“ је уписан у све надлежне регистре, те пријављен за такмичења која организује Фудбалски савез Републике Српске.

– Раднички ће своје такмичарске мечеве играти у оквиру Треће фудбалске лиге Републике Српске, група Југ, а утакмице ће као домаћин играти у Рогатици, на стадиону Фудбалског клуба „Младост“. Овим путем изражавам неизмјерну захвалност нашим пријатељима из Рогатице, првенствено руководству „Младости“, али и начелнику општине Рогатица, господину Јагодићу, који су нам изашли у сусрет и омогућили равноправно такмичење са осталим клубовима у Републици Српској, изјавио је Томо Вуковић, тренер и један од оснивача клуба.

Сениорски играчки кадар „Радничког“ тренутно броји 23 играча. У плану је и оснивање млађих такмичарских селекција, а њима ће руководити Александар Мутлак, као тренер који се већ доказао у раду са млађима.

„Раднички“ је до сада одиграо двије пријатељске утакмице. Меч са рогатичком „Младости“ завршен је резултатом 0:0, док је утакмица са „Азотом“ из Витковића, након велике борбе завршена резултатом 3:2 у корист „Азота“.

Након оснивања Футсал клуба „Раднички“ прије двије године, Ново Горажде је, дакле, богатије за још један спортски колектив, а то је Фудбалски клуб „Раднички“.

Овим путем, руководство Фудбалског клуба „Раднички“ из Новог Горажда жели и да позове све потенцијалне спонзоре, како из Новог Горажда, тако и из регије, па и емиграције,  да помогну раду новоформираног Клуба кроз материјалну, финансијску или стручну помоћ. Значај који развој спорта има за једну друштвену заједницу, а првенствено дјецу и омладину, је немјерљив, па је за очекивати да ће овај труд бити препознат као користан и од стране шире заједнице.

Општина Ново Горажде ће, у складу са својим могућностима, подржати рад Фудбалског клуба „Раднички“, јер је његово егзистирање у вишеструком интересу становништва ове јединице локалне самоуправе.