Одржана 16. редовна сједница Скупштине општине Ново Горажде

24.04.2024.

 

23. 04. 2024. године, одржана је 16. редовна сједница Скупштине, на којој су, изузев записника са предходне сједнице, све тачке усвојене једногласно. Скупштини су присуствовали одборници већине и одборник СДП, а остали одборници, сем одборника НДП, су неоправдано били одсутни и нису учествовали у раду Скупштине.

На скупштини је поред редовних тачака, усвојен извјештај о раду Начелника за 2023. годину, у коме се истакло остварење пројектних активности које су провођене током 2023. године, са дјелом започетих у 2022. године, у износу од 1.448.000,00 км. Спровођени су пројекти везаних за инфраструктуру, подстицају пољопривредне производње, провођење сета пронаталитетних мјера, пројеката културе и израдња културно-историјских објеката. Такође је усвојен и годишњи план рада начелника општине Ново Горажде за 2024. годину.

Једногласно су усвојени извјештаји о раду и финансијском пословању за 2023. и планови рада за 2024. годину ЈУ „Народна библиотека Божидар Горажданин“ и Општинске туристичке организације „Ново Горажде“.

Разматран је приједлог одлуке о расписивању јавног конкурса за избор директора ЈЗУ “ Дом здравља Велимир Гиговић“, Ново Горажде и приједлог одлуке о укључивању ЈЗУ „Дом здравља Велимир Гиговић“ у локални трезор општине Ново Горажде. Директорица дома здравља, Тања Кундачина, у излагању плана и процеса пребацивања на локални трезор Општине, истакла је да је ово велики корак ка коначном решавању свих проблема, што функционалних, а великим дијелом финансиксих, гдје би се решили сви дугови настали из прошлог периода предходних руководилаца, а везаних за доприносе и порезе на плате, дуговања према радницима и осталих дуговања која би се овим спајањем на трезор, трајно ријешила.