Министар финансија РС у посјети Новом Горажду

11.10.2019.

Министар финансија у Влади РС Зора Видовић данас је посјетила општину Ново Горажде.

Министарка и начелница општине Ново Горажде Мила Петковић разговарале су о финансијским проблемима који су у протеклом периоду захваљујући помоћи Министарства финансија и Владе Републике Српске, у одређеној мјери рјешени. Министарка је нагласила да општина Ново Горажде може и убудуће очекивати значајну финансијску подршку у реализацији свих важних, како инфраструктурних, тако и осталих пројеката који су у надлежности Министарства финансија.

У разговору са нечелницом такође је похвалила начин на који се троше буџетска средства и изразила задовољство чињеницом да се све обавезе општине исплаћују редовно у предвиђеним роковима.

“Влада РС мора са посебним планом развоја помоћи и приступити свим рубним општинама Републике, у које спада и општина Ново Горажде” изјавила је министарка Зора Видовић.

Начелница општине Мила Петковић рекла је да је захвална на посјети министра и да је ово искорак у сарадњи општине и Министарства финансија.

“Изразила бих захвалност Влади Републике Српске и Министарству финансија, који су кад је највише требало, помогли да се превазиђе наслијеђена катастрофална финансијска ситуација, и што ће убудуће помагати даљем развоју општине Ново Горажде” изјавила је Мила Петковић.