У Новом Горажду одржано такмичење младих риболоваца

24.06.2024.

У петак 21.6.2024. године је на подручју Општине Ново Горажде одржано такмичење младих риболоваца у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ у организацији Удружења спортских риболоваца Ново Горажде и Спортско риболовног савеза Републике Српске. Укупан број учесника је износио 19, они су се такмичили у три категорије и то: од 4 до 9 година старости, затим од 9 до 12 година старости и посљедња категорија је од 12 до 16 година старости.

Побједу у првој категорији је однио Јован Ласица са уловљених 210г, док је побједник друге категорије Вук Беговић са уловљених 560г и побједник треће категорије је Борисав Мандић са уловљених 1090г. Такође, битно је напоменути да је једина дјевојчица која се такмичила била Матеа Ласица. Након завршеног такмичарског дјела, одржана је „Мала школа риболова“ коју је предводио члан Управног одбора Удружења спортских риболоваца Ново Горажде, Влатко Радовић. Младим пионирима и кадетима је указано на грешке које су правили током такмичења али им је пренесено потребно знање и вјештине за још успјешнији риболов. Потом је услиједило дружење уз одличну храну и пиће, и изванредну атмосферу, гдје је истакнути гост био Александар Којић, предсједник Спортско риболовног савеза Републике Српске. Такође, осталим такмичарима су уручене мајице, бојанке и приручници за риболов.

На самом крају овог догађаја свим присутнима се обратио предсједник Удружења спортских риболоваца Ново Горажде, Небојша Суботић који је изразио захвалност учесницима као и Спортско риболовном савезу Републике Српске и предсједнику истоименог савеза, затим и „Дому здравља Доктор Велимир Гиговић“ из Новог Горажда, и Општини Ново Горажде.