СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ДЈЕЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – 2019

18.02.2019.

ОТВОРЕНИ ЈАВНИ КОНКУРСИ ЗА ИЗБОР ДЈЕЦЕ, УСТАНОВА/ОРГАНИЗАЦИЈА, ВАСПИТАЧА И СТРУЧНОГ ОСОБЉА

ПРОЈЕКАТ “СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ДЈЕЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – 2019“

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту почиње са реализацијом пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ за 2019. годину. Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце.
Реализација Пројекта и ове године јесте на морској обали, у услужном простору Омладински хостел “Ужице“ у Бечићима, општина Будва, Република Црна Гора. Временски период програмских активности у услужном објекту је од 20.05 до 21.09.2019. године у укупно четрнаест смјена, од чега је тринаест десетодневних, а једна (прва) осмодневна смјена.

Дана 18.02.2019. године у дневном листу „Глас Српске“ објављени су конкурси за одабир дјеце, васпитача и стручног особља учесника у Пројекту, а које заинтересовани могу преузети и на Интернет презентацији Фонда –http://www.jfdz.org.
Рок за доставу документације јесте мјесец дана од дана објављивања, закључно са 18.03.2019. године. Пријавни обрасци доступни су у мјесно надлежним центрима за социјални рад/службама социјалне и дјечије заштите као и на интернет страници Фонда у дијелу Права/Социјализација дјеце РС.

Пројекат „Социјализације дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године и за претходних 17 година обухватио је више преко 30 000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина Српске. Ради се о дјеци различитих категорија: прије свега дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и др.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу. Ово је препознато и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министраства здравља и социјалне заштите које подржава ову активност Фонда у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Позивамо заинтересоване родитеље да, уколико испуњавају услове, пријаве своју дјецу у центрима за социјални рад у својим општинама пребивалишта као и заинтересоване просвјетне раднике, педагоге, психологе, социјалне раднике и друге подржавајуће професије да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који седманаесту годину у континуитету реализује пројекат „Социјализације“ у најбољем интересу дјеце Републике Српске.