Раднички се играо са Тангом

15.11.2021.

Велика побједа Футсал клуба „Раднички“, извојевана на домаћем терену против реномираног противника КМФ „Танго“ из Источног Сарајева, употпунила је јучерашњи дан који је обиловао важним спортским догађајима. У трећем колу друге футсал лиге Републике Српске, група Југ, снаге су укрстили Гораждани и Сарајлије.

Пао је Танго! И то како! Резултатом од 10:6 (полувријеме 4:2). Да подсјетимо читаоце, Танго је једно од највећих футсал имена у овом дијелу Европе. Бивши првак Републике Српске, првак Босне и Херцеговине, освајач купа – Републике Српске и Босне и Херцеговине, учесник футсал европске Лиге шампиона… Ове године наступа у доста другачијем саставу, реорганизован од темеља, али то у сваком случају не умањује величину реномираног противника и ниво организације који посједује.

Стријелци за наш тим су били Ђорђе Ђурђевић са три поготка, Данијел Чарапић два гола, Бошко Букарац који је такође постигао два гола, те Никола Ђурђевић и Бранислав Томић који су се по једном уписали у листу стријелаца. Један гол за „Раднички“ постигли су играчи „Танга“ (аутогол).

У изврсној атмосфери Спортске дворане у Новом Горажду, велику подршку Радничком су пружили футсалери из млађих селекција нашег клуба, којима су њихове „старије колеге“ јако захвалне на томе.

Играчи „Радничког“ су пуни хвале и за играче свог противника, за које сви углас кажу да су се господски понијели, и на терену, и ван њега, те да су фер и коректном игром допринијели истинском спортском спектаклу у Новом Горажду.

Опптина Ново Горажде овом приликом честита играчима Радничког на можда и најзначајнијој побједи од свог оснивања, те позива грађане да својим присуством у дворани пруже подршку нашим футсалерима у наставку такмичења, јер су утакмице које они играју и више него занимљиве.