Раднички побједом отворио сезону

07.11.2022.

Футсалери „Радничког“ из Новог Горажда успјешно су пребродили прву препреку ка зацртаном овосезонском циљу, а то је пласман у виши ранг такмичења. У Новом Горажду је јуче савладан КМФ „Љубиње“ из истоименог града, резултатом 2:1.

Пред око 50-ак гледалаца у спортској дворани наши футсалери су угостили нимало наивну екипу из Љубиња коју чини неколико одличних играча и чије су амбиције у наступајућем првенству такође везане за пласман у наредни ранг. Гости су и повели у 22. минуту, преко агилног Ликића који се искрао пажњи својих чувара и затресао мрежу.

На одговор са друге стране се није чекало дуго. Александар Миловић је изједначио резултат већ у 29. минуту и тиме наговијестио да ће и у овој сезони бити незаустављив за све противнике, али и да ће бити мета њихових грубих стартова.

Потпуни преокрет се догодио у 40. минуту утакмице, када је Миловић поново био стријелац, донијевши тако вриједну побједу својој екипи.

Битно је напоменути да су гости из Љубиња утакмицу завршили са играчем мање, јер је Шкрба искључен због приговора судијама, чиме је зарадио други жути картон, а уједно и искључење. По један жути картон добили су и Ђорђе Ђурђевић из „Радничког“, те Кољибабић из КМФ „Љубиње“. Судијски пар на овом мечу су чинили двојац из Источног Сарајева: Славољуб Гогић и Никола Тешановић.

Сљедећу утакмицу, футсалери „Радничког“ одиграће већ у сриједу, на свом терену, гдје им у госте долази КМФ „Медицински факултет Фоча“, а поменути меч се игра у оквиру предкупа Републике Српске. Наредну првенствену утамицу, „Раднички“ игра у гостима, против КМФ „Калиновик“.