Продужено радно вријеме трговина

28.04.2020.

Према данас донешеној наредби, све трговинске радње у општини Ново Горажде могу радити у времену од 08 до 18 часова, изузев у данима викенда, када им је радно вријеме одређено у периоду од 08 до 13 часова. Важење наредбе није временски ограничено, што значи да ће се прописано радно вријеме морати поштовати, све док надлежни општински орган наредбу не стави ван снаге.

С обзиром на изостанак координације у доношењу одлука поводом епидемије вируса ковид 2019, између органа власти у Републици Српској и ФБиХ, општина Ново Горажде апелује на своје становништво да се стриктно придржава свих прописаних мјера приликом одлазака у Град Горажде,  те евентуалне куповине намирница или коришћења услуга у овом граду. Ношење заштитних рукавица и маски, прање руку приликом уласка у кућу, а након сваког контакта са спољашњим лицима или предметима, те избјегавање гужви и већих окупљања људи који су евидентни у Горажду, је потребно ради сигурности сваког нашег грађанина и здравља њега и његове породице.

Библиотека почела са радом

У складу са јучерашњим закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, Народна библиотека „Божидар Горажданин“ обавјештава све читаоце да је од данас почела са издавањем књига у просторијама библиотеке. У просторије библиотеке може ући највише један читалац, уз обавезно ношење заштитне маске и рукавица.