Потписани уговори са приправницима

23.10.2020.

Данас су у просторијама Општинске управе закључени уговори о обављању приправничког стажа са троје приправника из Новог Горажда који имају завршену високу стручну спрему, а који ће се у наредних годину дана стручно усавршавати у општини Ново Горажде.

У име Општине, уговоре је потписала начелница Мила Петковић.

Општина Ново Горажде је на овај начин наставила са праксом која се примјењује у задње три године, а према којој сви млади из Новог Горажда који успјешно окончају основне академске студије обаве приправнички стаж у нашој општини, изјавила је Петковић. Оваквом праксом у великој мјери остварујемо наш стратешки циљ задржавања младих и образованих људи у Новом Горажду, додала је она.

Све троје приправника су своје факултете завршили при државном Универзитету у Источном Сарајеву и знање које они посједују ће свакако бити од великог значаја за нашу средину којој су управо овакви кадрови и потребни.

С обзиром да су све три приправнице дипломирале на својим факултетима недавно, Општина није била у могућности аплицирати за средства Завода за запошљавање Републике Српске који је јавни позив за расподјелу тих средстава објавио раније. Ипак, пошто је општина Ново Горажде тренутно у могућности да самостално финансира стручно оспособљавање приправника, одлучено је да се распише јавни конкурс.