Потписани уговори о стипендијама

09.04.2021.

У просторијама Општинске управе општине Ново Горажде данас је уприличено потписивање уговора о студентским стипендијама за актуелну академску годину.

Уговори о стипендирању су закључени са укупно четверо студената из Новог Горажда који су поднијели захтјев за учешће у јавном позиву, а који у исто вријеме испуњавају услове из Одлуке о стипендирању студената у општини Ново Горажде у 2021. години.

Укупан годишњи износ једне студентске стипендије је 1.000,00 КМ и он ће се студентима исплатити у 10 једнаких мјесечних рата од по стотину конвертибилних марака.

Укупан број лица чије школовање стипендира општина Ново Горажде је седам, с обзиром да према раније усвојеним актима наша јединица локалне самоуправе има обавезу стипендирања још троје ученика.

Факултетско знање је највриједнији ресурс са којим може располагати једна друштвена заједница. Потписивањем уговора о стипендирању студената настављена је политика актуелног руководства Општине која има за циљ да што више наших младих стекне академско образовање. Опредјељење актуелног руководства општине Ново Горажде, на челу са начелницом Милом Петковић, је да се у наредним годинама повећавају износи планирани за мјесечне стипендије студентима. С обзиром да је и Буџет општине Ново Горажде, захваљујући рационалном трошењу средстава, у великој мјери консолидован – надамо се да ће се овакви планови и остварити.