Потписани уговори између Фондације Мозаик и три неформалне групе младих из Новог Горажда

24.04.2019.

 

Данас је у Општини Ново Горажде уприличена свечаност уручивања чекова и потписивање уговора између Фондације Мозаик и три неформалне групе младих из Новог Горажда који желе направити позитивне ствари у свом граду. Церемонији потписивања уговора присуствовли су и замјеник начелника Општине Арсеније Мирковић, као и представник Општине за сарадњу са Фондацијом Мозаик Милија Пајовић, док је испред Фондације Мозаик присуствовао Махир Хоџић. Три неформалне групе младих су идеју за три пројекта ставили на папир, прошли низ селекција у оквиру турнира на јавној интернет платформи Лонац.про бранећи боје наше Општине и заслужено однијели побједе.

Групе које су учествовале ове године у кампањи (јавном позиву) који су расписале Омладнинска банка Ново Горажде и Фондација Мозаик и освојиле велики број гласова, те тиме осигурале финансирање пројеката су:

„500 сувенира за 500 година Горажданске штампарије“ (Слободан Гиговић, Сања Јевђевић, Никола Чарапић);

„ИТ Азбука“ (Невена Марковић, Милица Мандић, Милија Пајовић);

„Мајицом знања и очувања у свијет“ (Александар Миливић, Александар Мутлак, Гордана Мутлак).

Реализација планираних пројеката планирана је у наредна три мјесеца, како је и у уговорима наглашено. Значај организовања и учешћа младих људи је вишеструк. Осим дружења и међусобног упознавања, млади имају прилику да проширују своје видике, постају образованији и информисанији грађани. Само као такви могу градити корисно друштво.

Честитке младима и жеље за успјешном реализацијом пројеката упутили су и начелница Општине Мила Петковић, као и координатор Омладинске банке Ново Горажде Маријана Мирковић.