Општина Ново Горажде представљена на сајму привреде у Сарајеву

09.12.2022.

Општина Ново Горажде учествовала је на Сајму привреде у Сарајеву са Каритасом Швајцарске и двоје корисника пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије 2019-2023. године (SELLS)“.

На овогодишњем Сајму излагачи из општине Ново Горажде представили су производе и уређаје који су настали и обезбијеђени су кроз пројекат са Каритасом Швајцарске.

Удружење жена „Јефимија“ представило је палету производа веза насталих радом на машини за вез која је набављена кроз пројекат, такође на сајамском штанду машина је инсталирана и чланице удружења су демонстрирале рад на машини и начин израде веза.

Предузеће  „SWE-EXPORT“ из Новог Горажда представило је палету својих производа насталих у процесу производње алата за бризгање пластике. Учесница испред ове фирме била је дјевојка која је машински инжињер и која је добила посао управо кроз поменути пројекат.

Општина Ново Горажде у 2022. години, средствима из Буџета подржала је пројектне активности Каритаса на подручју Општине, као суфинасијер у висини од преко 30.000,00 КМ.