Најава за Сабор

01.06.2022.

Најстарија манифестација овог типа у Републици Српској ће по деветнаести пут бити одржана у Порти Цркве Светог Ђорђа у Новом Горажду, у недјељу, 12. јуна 2022. године.

По традицији, Сабор се одржава сваке године на покретни Православни празник Тројчиндан. Након двије године стагнације, узроковане пандемијом вируса корона, и одржавањем манифестације уз ограничен број учесника и посјетилаца, ове године ће Сабор старог пјевања у Срба бити одржан у пуном обиму, са великим бројем учесника, онако како смо то и навикли.

Након такмичарских наступа многобројних мушких и женских пјевачких група, планиран је ревијални концерт једног од најпознатијих пјевача српских народних пјесама – Миломира Миљанића, а према ријечима организатора за очекивати је да овогодишњи Сабор окупи и највећи број посјетилаца, те пружи најквалитетнији садржај од свог оснивања.

Организатори Сабора су и овај пут Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Ново Горажде, те Српска Православна црквена општина горажданска. Покровитељ Сабора је општина Ново Горажде, а спонзори Сабора су предузеће „Мачар секјурити“ Београд, Кафе ресторан „Фирма“ Београд, Клуб „Комитет“ Београд, Кафе сплав „Картел“ Београд и Кафе бар „Ал Леоне“ Цирих.