Начелница Мила Петковић потписала уговор о суфинансирању пројекта путем средстава Министарства локалне управе и самоуправе Републике Српске

23.01.2020.

 

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, потписала је уговоре са начелницима осам општина о суфинансирању пројеката, за шта је издвојено 134.200 КМ.

Уговори су потписани са начелницима општина Ново Горажде, Лопаре, Осмаци, Шамац, Пелагићево, Калиновик, Језеро и Берковићи.

Решићева је истакла да је потписивањем ових уговора завршено суфинансирање пројеката за неразвијене и изразито неразвијене локалне заједнице за које је у прошлој години било обезбијеђено 300.000 КМ.

 

„Посебно ме радује чињеница да је од наведених средства утрошено 299.636 КМ, а суфинансирањем пројеката обезбиједили смо инвестиције у локалним заједницама чија је вриједност већа од два милиона КМ“, рекла је Решићева новинарима.

Она је подсјетила да је у прошлој години суфинансирано 18 пројеката у општинама  Ново Горажде, Осмаци, Лопаре, Шамац, Пелагићево, Калиновик, Језеро, Берковићи, Невесиње, Кнежево, Власеница, Вишеград, Петрово и Рудо.

„И у овој години наставићемо са суфинансирањем наших локалних заједница и надам се да ће бити боља од претходне“, додала је Решићева.