На подручју наше општине нема заражених

18.03.2020.

До данашњег дана, надлежна инспекцијска служба Општинске управе општине Ново Горажде је донијела  рјешења о кућној самоизолацији за укупно четири особе које су као пацијенти регистровани у ЈЗУ „Дом здравља Ново Горажде“.

Према ријечима инспекторке Миљане Никачевић, ради се о особама које су у протеклим данима допутовале из иностранства и због чега им је из разлога превенције одређена мјера кућне самоизолације.

Поменуте четири особе су допутовале из Словеније, Турске, Аустрије и Србије. Њихово здравствено стање је за сада нормално, одлично се осјећају, али због периода инкубације вируса који траје 14 дана и након којег се тек појављују симптоми болести, били смо принуђени да донесемо ова рјешења. Наложене мјере су спроведене у складу са наредбом Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и трајаће 14 дана,

изјавила је Никачевић.

Од четири особе које су изоловане, три су женског пола, а једна мушког. Двије су млађе животне доби, једна средње, а једна старије животне доби. Њихова је обавеза да по неколико пута у току дана измјере своју тјелесну температуру, те да о истом обавијесте надлежне здравствене службе у Дому здравља.

Инспекцијски органи општине Ново Горажде апелују на све особе које су евентуално допутовале из иностранства, или су оствариле контакт са особама које су допутовале из иностранства, да се јаве на број телефона Дома здравља у Новом Горажду  (058/430-210, 065/898-930).