Кошарац посјетио Ново Горажде

05.11.2021.

У нашој општини данас је одржан састанак руководстава општина Вишеград, Рудо и Ново Горажде са министром спољне трговине и економских односа БиХ, Сташом Кошарцем, те директором ФАО (Специјализована агенција Уједињених Нација за храну и пољопривреду) канцеларије за Босну и Херцеговину Владом Пијуновићем.

Тема састанка су били пројекти из области пољопривреде који би се уз подршку Министарства реализовали у ове три јединице локалне самоуправе.

Начелница је упознала министра Кошарца са потенцијалима општине у овој области, са посебним нагласком на објекат ДЦ Градина.

Договорени су даљи кораци у провођењу пројеката из области пољопривреде са ФАО-ом и подршка Министарства спољне трговине и економских односа.

Први пројекти који ће се реализовати у Новом Горажду ће бити везани за развој пластеничке производње, а у наредном периоду ће се разматрати и организовање прераде воћа и поврћа.

Током идуће седмице, директор канцеларије ФАО за БиХ, Владо Пијуновић, ће поново посјетити Ново Горажде, а како би се конкретизовало спровођење појединих пројеката у мјесецу јануару, али и пројеката чија ће реализација услиједити до краја наредне године.