Конференција беба у Новом Горажду

16.06.2023.

У Новом Горажду ће се, под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, а у организацији општине Ново Горажде, одржати традиционална манифестација „Конференција беба“.

После вишегодишње паузе, узроковане проглашеном епидемијом вируса корона, ове године се наставља манифестација која има за циљ промовисање породице и породичних вриједности, свијести о значају породице, као и то да укаже на значај рађања и повећања наталитета.

Конференција ће се одржати у суботу, о1. јула, у фискултурној сали Основне школе „Вук Караџић“, са почетком у 18.00 часова.  Планирано је да на Конференцији беба буде проглашена најмлађа беба, најстарија беба, као и беба са највише браће и сестара, а проглашење ће пратити и симболични поклони.

Право учешћа на Конференцији имају дјеца старости до 4 године. Пријављивање учесника родитељи могу  извршити у периоду од 16. до 30. јуна, и то позивом на број телефона 058/430-095, локал 17, сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова.

Уз конференцију беба, планирано је и одржавање дјечијег маскенбала, у којем ће учествовати дјеца предшколског и школског узраста.

Овим путем позивамо грађане Новог Горажда да се придруже дјеци на Конференцији беба, те да уз музику и пјесму сви заједно будемо дио једне од најљепших манифестација у Републици Српској.