Горажде и Ново Горажде се морају ослањати једно на друго

18.06.2021.

У радној посјети општини Ново Горажде данас је боравио градоначелник Горажда, Ернест Имамовић. Градоначелника је угостила начелница општине Ново Горажде, Мила Петковић.

На заједничком састанку двије делегације, констатовано је постојање потребе за даљим јачањем међусобне сарадње, првенствено кроз заједничке пројекте и улагања из области које потпадају под надлежности ове двије комшијске локалне самоуправе.

Горажде и Ново Горажде су природно наслоњени једно на друго и најлогичнији закључак који се може извести из питања међусобних односа ове двије самоуправе је да они морају бити проткани најужом могућом сарадњом, у сваком сегменту дјеловања, како Новог Горажда, тако и Горажда.

Начелница општине Ново горажде се захвалила градоначелнику Имамовићу на помоћи коју Град Горажде пружа Новом Горажду код ангажовања ватрогасних ресурса, похвалила је и међусобну сарадњу инспекцијских органа из области здравства током најјачег таласа пандемије вируса Корона, али и истакла низ других појединачних примјера кооперативности у свакоднсвном функционисању органа власти општине Ново Горажде који су разнолики и бројни.

Градоначелник Имамовић је изразио мишљење да у наредном периоду састанци највиших представника власти Горажда и Новог Горажда требају бити учесталији, те да се међусобна комуникација мора свести на што мање формалности и процедура.