Друго мјесто за омладинце Радничког на турниру у Сокоцу

19.06.2023.

На меморијалном омладинском фудбалском турниру „Срђан Томић и Владица Бабовић“ који је у суботу одржан у Сокоцу у организацији фудбалског клуба „Гласинац“, млади фудбалери ФК „Раднички“ из Новог Горажда освојили су друго мјесто у јакој конкуренцији осам екипа из регије.

 

Према ријечима Александра Мутлака, тренера „Радничког“, сви учесници су били распоређени у двије групе од по четири екипе. Наши су играли у групи са „Фамосом“ из Источне Илиџе, „Гласинцом“ из Сокоца и „Власеницом“, те су као првопласирани у групи са освојених пет бодова и без пораза у полуфиналу одмјерили снаге са „Бамбијем“ из Вишеграда којег су након бољег извођења једанаестераца елимисали и пласирали се у финале. У Финалу је наше фудбалере зауставила екипа „Новог Града“ из Сарајева, а резултат је гласио 2:0 за Сарајлије.

 

 

За најбољег играча турнира проглашен је наш Вук Беговић, а најбољи стријелац је био Виктор Миловић, такође члан „Радничког“.

 

Турниром у Сокоцу његује се успомена и сјећање на прерано преминуле играче ФК „Гласинац“ из Сокоца: Срђана Томића и Владицу Бабовића. На турниру учествују младе селекције фудбалксих клубова, а право наступа остварују дјечаци до 10 година старости.