Друга „Kонференција беба“ у Новом Горажду

30.06.2019.

Конференција беба, која је у Новом Горажду по други пут окупила како најмлађе бебе, тако и њихове старије другаре, ове суботе у наше мало мјесто донијела је радост и осмијехе.

Од 22 бебе, колико их је било пријављено ове године, стручни жири изабрао је радно предсједништво које чине најмлађа и најстарија беба, као и беба са највише браће и сестара. Титула најмлађе бебе ове године припала је Дуњи Тановић, док је најстарија беба био Лазар Ковачевић. Беба са највише браће и сестара био је Василије Ласица.

Конференцији беба претходио је маскенбал, гдје се могао видјети труд родитеља који су дјечаке и дјевојчице маскирали у барбике, гусаре, ловце и много других занимљивих костима, али највише пажње привлачила је радост и игра у којој смо сви уживали.

Министарство породице, омладине и спорта већ дуги низ година иницијатор је одржавања манифестације „Конференција беба“ под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“. Циљ ове манифестације је подизање свијести о значају породице, као и указивање на проблем недовољног радјања дјеце у Републици Српској.

Фирма „Тхор“ из Добоја у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта донирала је одређен број играчака за бебе које су учестовале на овогодишњој конференцији, док је Општина Ново Горажде ове године обезбједила поклоне за све учеснике конференције. Начелница наше Општине Мила Петковић подијелила је поклоне бебама, као и дјеци која су учествовала у маскенбалу.

Порука ове манифестације је јасна, треба да учимо од дјеце како се искрено радовати животу и ситницама које нам сваки дан доноси, јер су баш овакви дани једни од најљепших у Новом Горажду.

Слике можете преузети кликом на линк испод

ГАЛЕРИЈА