Дом здравља добио ново санитетско возило

08.11.2018.

Дом здравља у Новом Горажду већ годинама ради у веома тешким условима. Уз велика дуговања, рад ове установе задовољава само основне потребе пацијената. Међутим, да још увијек постоје људи који помажу у оваквим ситуацијама показала је јучерашња донација санитетског возила нашем здравству.

„Ово је добро дошло јер су возила која имају већ дотрајала“ рекао је Новак Гавриловић, пацијент који три пута седмично мора на дијализу бубрега у Фочу.

У Новом Горажду има око 1.300 регистрованих пацијената и 2.900 хитних случајева, међу њима и повратници из Федерације БиХ, као и саобраћајне незгоде на саобраћајној магистрали.

„Ради се о хронично обољелим старим пацијентима за које нам је у сваком тренутку потребно возило да би пацијентима могли да пруже адекватну медицинску заштиту“ рекла је Тања Кундачина, директор ЈУ „Дом здравља“ Ново Горажде.

Новим санитетским возилом задовољни су и захвални радници ове установе, али првенствено пацијенти којима је свакодневно потребна медицинска помоћ.

Возило у вриједности од 25.000 КМ донација је Удружења сарајевско-романијских Срба из Торонта и „Стефан Вукчић Косача“ из Кичинера.