Делегација Савеза општина и градова посјетила општину Ново Горажде

21.05.2019.

 

Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево а уједно предсједник Савеза општина и градова, и Ацо Пантић, секретар Савеза општина и градова, данас се састали са начелницом општине Ново Горажде, и са њеним руководиоцима расправљани о положају наше локалне заједнице.

У овој години биће предложена измјена Закона о буџетском систему Републике Српске ради побољшања структуре прихода буџета локалних заједница од директних и индиректних пореза, а став савеза ће бити повећање буџетских прихода локаних заједница, посебно са акцентом на буџете изразито неразвијених општина, групи којој припада и општина Ново Горажде.

Расправљано је и о мјерама побољшања демографске слике општине, кроз могуће пројекте стамбеног збрињавања младих брачних парова и решење стамбеног питања по већ примљеним захтјевима. На састанку је такође говорено о стању привреде и пољопривреде у општини, и о могућим мјерама побољшања услова привредника и регистрованих газдинстава кроз пројекте везане за ове области.

Посебно смо поносни на све капиталне инвестиције које се спроводе у општини, као што су изградња фискултурне сале школе Вук Караџић (220.000КМ), реновирања школе (210.000КМ) као и изгадња Културно-омладинског центра (800.000КМ) који ускоро почиње и за чије спровођење се надамо помоћи како Савеза, тако и Владе Републике Српске, са обзиром на велики јубилеј (500 година Горажданске штампарије) који ове године обиљежавамо, изјавила је начелница Општине Мила Петковић.