Били смо на представи „Мирка“

01.10.2019.

У Основној школи „Вук Караџић“ у Новом Горажду, протекле седмице је одржана дјечија интерактивна представа „Мирка“. Ова представа је реализована као заједнички пројекат Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза, Министарства просвјете и културе и Ауто мото савеза Републике Српске.

Представа у исто вријеме посједује и образовни карактер, јер има за циљ унапређење саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста. Намијењена је дјеци првих, других и трећих разреда основних школа чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају и, наравно, бесплатна је.

Општина Ново Горажде је организовала извођење поменуте представе и у нашој школи, приликом којег се стекао утисак да дјеца у Новом Горажду добро познају основне саобраћајне прописе и културу, јер су кроз интеракцију са глумцима показали завидан ниво знања. Може се рећи да је извођење представе „Мирка“ био пун погодак, јер су наши малишани имали прилику да уживају, али и да науче како да се понашају у саобраћају.