Zakazana sjednica Skupštine

27.04.2018.

Predsjednik Skupštine opštine Novo Goražde je danas zakazao devetu po redu redovnu sjednicu ovog organa. Sjednica će se održati 08.05.2018. godine, sa početkom u 9.00 časova.

U predloženom dnevnom redu sjednice nalazi se nekoliko bitnih tačaka, od kojih naročito treba izdvojiti Izvještaj o izvršenju Plana budžeta opštine Novo Goražde za 2017. godinu, Prijedlog novog poslovnika Skupštine opštine Novo Goražde, te Prijedlog odluke o usvajanju prepostavki, načela i načina izrade Programa kapitalnih investicija opštine Novo Goražde.

U dnevnom redu sjednice bi se trebali naći i Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju JKP “Novo Goražde” Novo Goražde i Narodne biblioteke “Božidar Goraždanin”, Prijedlog odluke o dopuni Odluke o komunalnim taksama, Prijedlog rješenja o razrješenju člana Upravnog odbora i imenovanju vd člana Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Novo Goražde, kao i Prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Novo Goražde.