Забране се морају поштовати

30.03.2020.
На подручју општине Ново Горажде и даље важе све мјере забрана које су изречене поводом актуелне епидемиолошке ситуације.
Почевши од данашњег дана, на подручју општине Ново Горажде непосредно ће се примјењивати сви обавезујући правни акти Републичког штаба за ванредне ситуације донешени поводом обавезног спровођења мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона.
Општина Ново Горажде задржава право увођења рестриктивнијих мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, уколико се епидемиолошка ситуација на њеном подручју буде разликовала у односу на епидемиолошку ситуацију у Републици Српској.
Сви досадашњи наредбодавни акти који су донешени у почетним фазама ширења епидемије на нивоу Општине су усаглашени са актима Републичког штаба за ванредне ситуације који су донешени накнадно. Стога и не постоји никаква потреба за даљим продужавањем важења аката који су донешени на нивоу општине. Све прописане мјере су и даље на снази, а на основу аката Републичког штаба за ванредне ситуације. Једина рестриктивнија мјера коју је Општина прописала, а која није наложена актима са републичког нивоа, је мјера обавезног ношења заштитних маски и рукавица за сва лица која на подручје општине долазе са подручја јединица локалних самоуправа у Босни и Херцеговини гдје су забиљежени регистровани случајеви заражених корона вирусом. Ова мјера се односи и на лица која на подручје наше општине долазе из иностранства„, изјавила је начелница општине Ново Горажде, Мила Петковић.
Према ријечима начелнице, у претходним данима су примјећена одређена окупљања млађих људи, првенствено на излетиштима поред ријеке Дрине, али и у урбаним срединама. Начелница је апеловала на све грађане да се стриктно придржавају одредби једне од наложених мјера које забрањују сва јавна окупљања, а како бисмо се сви заједно изборили са епидемијом и одржали тренутни ниво заражености на подручју Општине према којем смо једна од општина у којој заражених нема.