Влада финансира асфалтирање путева у Новом Горажду са 200.000 КМ

11.11.2021.

Влада Републике Српске је на сједници одржаној дана 04.11.2021. године удовољила захтјеву општине Ново Горажде да јој се финансијски помогне у реализацији пројекта асфалтирања локалног пута Доња Сопотница – Богданићи. Одлуком Владе, нашој општини се додјељују средства у износу од 200.000,00 КМ.

Влада Републике Српске издвојила је укупно 27,8 милиона КМ за инвестирање у локалне заједнице широм Српске, а износ који је свака општина могла да добије је од 100.000 КМ до милион КМ.

Премијер Републике Српске, Радован Вишковић, изјавио је раније да је то програм који траје неколико мјесеци и да је био отворен јавни позив за локалне заједнице које су кандидовале своје пројекте.

Он је нагласио да је веома значајно да тај новац не иде у буџете локалних заједница, већ Влада уплаћује средства директно извођачу радова.

Током посљедњих пет година, Ново Горажде је од Владе Републике Српске добило укупно милион и по конвертибилних марака неповратних финансијских средстава намијењених реализацији бројних пројеката који су урађени у протеклом периоду или ће бити завршени у наредних годину дана.