Усвојен нацрт ребаланса буџета

26.10.2020.

Скупштина општине Ново Горажде је данас, на Шестој посебној сједници, усвојила Нацрт ребаланса плана буџета општине Ново Горажде за 2020 годину, у износу од 2.044.023,79 КМ. О усвојеном нацрту ребаланса буџета одржаће се и јавна расправа, а иста је планирана за уторак, 27.10.2020. године.

Поред ове тачке дневног реда, одборници су разматрали и Приједлог одлуке о измјенама Плана утрошка средстава концесионе накнаде за 2020.годину, те и њу усвојили једногласно.

На одржаној сједници је био примјетан већи број изостанака одборника. Према ријечима потпредсједника Скупштине општине, већина изостанака је оправдана и они се тичу здравствених разлога.

-За најмање три одборника није утврђен разлог непојављивања на данашњој сједници, нити је неко од њих најавио свој изостанак, тако да се њихово одсуство  не може сматрати оправданим, изјавио је потпредсједник Скупштине општине Ново Горажде, Фуад Машић. Сво троје одборника који своје одсуство нису оправдали су одборници опозиционих политичких партија. Двије одборнице из реда опозиционих партија и један одборник из реда владајуће већине су своје изостанке оправдали.

Сједница је почела са радом у 9.00 часова, а после краћих расправа о само двије тачке дневног реда, окончана је већ послије пола сата.