Sastanak načelnica u Mrkonjić Gradu o budućim zajedničkim projektima iz različitih oblasti

13.11.2019.

 

Dana 11.11.2019. godine u Mrkonjić Gradu, održan je radni sastanak sedam načelnica na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji načelnica opština u Bosni i Hercegovini kojim su utvrđene zajedničke vrijednosti, ciljevi, načela, aktivnosti i prioriteti na poboljšanju oblika i sadržaja saradnje među opštinama sa imperativom promovisanja uloge žena u javnom, ekonomskom, političkom i društvenom životu Bosne i Hercegovine.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je  da je ovo prvi radni sastanak na kojem će preduzeti konkretne korake u pisanju projekata.

“Nadam se da ćemo naći donatore za naše projekte, a oni su vezani za oblasti socijalnog prava, jačanja uloge žena u političkom životu i ekonomskog osnaživanja žena“, navela je Aničićeva.

Ona kaže da načelnice na ovaj način pišu stranice istorije i da se nada da će njihova saradnja ohrabriti i druge žene da se bave politikom.

Gradonačelnica  Visokog Amra Babić smatra da će ovaj sastanak biti temelj buduće saradnje, te da će od toga imati koristi i žene u politici i građani.

“Smisao našeg udruživanja jeste jačanje žena i kroz politiku i kroz javni život, ali i jačanje naših lokalnih zajednica. Svojim primjerom želimo pokazati da žene mogu voditi lokalne zajednice“, naglasila je Babićeva.

Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović istakla je da su žene stub društva i porodice i da one imaju više senzibiliteta za probleme običnog čovjeka.

Sastanku su prisustvovale i načelnice Novog Goražda Mila Petković, Istočnog Drvara Milka Ivanković, Drvara Dušica Runić i opštine Jezero Snežana Ružičić.