Састанак начелница у Мркоњић Граду о будућим заједничким пројектима из различитих области

13.11.2019.

 

Дана 11.11.2019. године у Мркоњић Граду, одржан је радни састанак седам начелница на основу потписаног Споразума о сарадњи начелница општина у Босни и Херцеговини којим су утврђене заједничке вриједности, циљеви, начела, активности и приоритети на побољшању облика и садржаја сарадње међу општинама са императивом промовисања улоге жена у јавном, економском, политичком и друштвеном животу Босне и Херцеговине.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је  да је ово први радни састанак на којем ће предузети конкретне кораке у писању пројеката.

“Надам се да ћемо наћи донаторе за наше пројекте, а они су везани за области социјалног права, јачања улоге жена у политичком животу и економског оснаживања жена“, навела је Аничићева.

Она каже да начелнице на овај начин пишу странице историје и да се нада да ће њихова сарадња охрабрити и друге жене да се баве политиком.

Градоначелница  Високог Амра Бабић сматра да ће овај састанак бити темељ будуће сарадње, те да ће од тога имати користи и жене у политици и грађани.

“Смисао нашег удруживања јесте јачање жена и кроз политику и кроз јавни живот, али и јачање наших локалних заједница. Својим примјером желимо показати да жене могу водити локалне заједнице“, нагласила је Бабићева.

Начелница општине Калиновик Милева Комленовић истакла је да су жене стуб друштва и породице и да оне имају више сензибилитета за проблеме обичног човјека.

Састанку су присуствовале и начелнице Новог Горажда Мила Петковић, Источног Дрвара Милка Иванковић, Дрвара Душица Рунић и општине Језеро Снежана Ружичић.