Раднички и Француска – максимално

20.11.2023.

Овог викенда играле су се квалификационе утакмице за европско првенство у фудбалу, али се играла и Футсал лига Републике Српске. Фудбалери француске фудбалске репрезентације декласирали су Гибралтар, а футсал клуб „Раднички“ из Новог Горажда је бриљирао против КМФ „Љубиње“ из Љубиња. Поређење можда и није најбоље, јер су футсалери из Љубиња у свом рангу такмичења знатно озбиљнији тим него што су то аматери са Гибралтара у европском репрезентативном надметању, али није погрешно рећи да је игра наших футсалера синоћ у појединим тренуцима заиста личила на игру фудбалске велесиле као што је то Француска.

У оквиру шестог кола друге футсал лиге Републике Српске, група „Југ“, „Раднички“ је савладао „Љубиње“ са високих 6:1. У прохладној спортској дворани у Новом Горажду пред око 100 гледалаца виђена је лијепа игра, прегршт голова, шанси и футсалских бравура. Стријелци за наш тим су били Далибор Цигале у седмом минуту, Бобан Кајевић у седамнаестом, Ђорђе Ђурђевић у двадесет трећем, Александар Јанковић у двадесет седмом, Александар Миловић у двадесет деветом и Дарко Јовановић у тридесет петом минуту. За госте из Љубиња, гол је постигао Мирко Ликић у двадесет осмом минуту.

– Захваљујемо се нашим навијачима, а нарочито најмлађима, који су и поред хладноће дошли у дворану, те нам пружали подршку од првог до посљедњег минута утакмице, изјавио је тренер „Радничког“ Александар Мутлак, те додао: Такође се захваљујемо и КМФ „Љубиње“ на фер и коректној игри. Након побједе остварене у Купу Републике Српске над екипом „Рудог“ од 3:2 и пролаза у наредну рунду такмичења, ево остварили смо и другу побједу заредом и може се рећи да смо у узлазној форми. Сљедеће коло у лиги играмо опет против „Рудог“ и могу рећи да нам је у тој утакмици циљ побједа и мислим да ћемо овај побједнички низ наставити“.

Општина Ново Горажде овим путем честита својим футсалерима на оствареној побједи.