Прва „Конференција беба“ у Новом Горажду

02.07.2018.

Разиграни дјечији кораци и осмијеси били су више него лијеп разлог да се окупимо на првој Конференцији беба у Новом Горажду.

На улицама Новог горажда суботње поподне било је испуњено шаренилом и веселим гласовима наших малишана, али ништа мање и поносом њихових родитеља и учитеља. Било је лијепо по први пут у нашој општини присуствовати манифестацији која шаље поруку о значају породице и њених вриједности.

Од 18 беба колико је било пријављено на првој конференцији, стручни жири је изабрао радно предсједништво које чине најмладја и најстарија беба, као и беба са највише браће и сестара. Титула најмладје бебе ове године припала је једномјесечној Софији Крунић, док је најстарија беба био Лазар Ковачевић. Титулу са највише браће и сестара, подијелиле су сестре Емилија и Дарија Андрић. У знак пажње како бебама, тако и њиховим родитељима начелница општине Ново Горажде Мила Петковић уручила је пригодне поклоне.

На дан конференције беба, уживали смо и у дјечијем маскенбалу нешто старијих малишана, који су нам својим креативним и забавним маскама измамили осмијехе и овај дан учинили још сунчанијим.

На лицима наших најмлађих видјела се жеља да овај дан учине посебним, а мижелимо да сљедеће године „Конференција беба“ у Новом Горажду броји још више малишана.

Министарство породице, омладине и спорта већ дуги низ година иницијатор је одржавања манифестације „Конференција беба“ под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“. Циљ ове манифестације је подизање свијести о значају породице, као и указивање на проблем недовољног радјања дјеце у Републици Српској.

Генерални покровитељ ове манифестације је општина Ново Горажде.