Промоција књиге „Горажде у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца (1918-1929)“ аутора Зорана Хелете

06.02.2020.

 

У Новом Горажду, у сали СО-е, дана 15. фебруара 2020. године, са почетком у 18.00 часова, одржаће се промоција књиге „Горажде у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца (1918-1929)“, аутора Зорана Хелете.

Књига представља завичајну историју, која се заснива на документацији нађеној у Архиву БиХ у Сарајеву те Архиву Југославије у Београду и штампи из тог периода као што је гласило странке Југословенске муслиманске организације Pravda, те гласило Народне радикалне странке Српска ријеч. Од објављених извора кориштени су: статистички прегледи, алманаси, државни календари и годишњаци. Аутор је овим радом представио Горажде у веома битном периоду развоја, овај период мало је био предмет интересовања научних радника. Читајући ову књигу можете добити живу слику о бројним занимљивим догађајима на овим просторима.

Зоран Хелета рођен је у Горажду, основну школу завршава у Горажду, даље школовање наставља у избјеглиштву. Дипломирао је на Филозофском факултету, Универзитета у Источном Сарајеву, Одсјек историја, гдје је и стекао звање професора, а затим и магистра историје.