Potpisani ugovori između Fondacije Mozaik i tri neformalne grupe mladih iz Novog Goražda

24.04.2019.

 

Danas je u Opštini Novo Goražde upriličena svečanost uručivanja čekova i potpisivanje ugovora između Fondacije Mozaik i tri neformalne grupe mladih iz Novog Goražda koji žele napraviti pozitivne stvari u svom gradu. Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovli su i zamjenik načelnika Opštine Arsenije Mirković, kao i predstavnik Opštine za saradnju sa Fondacijom Mozaik Milija Pajović, dok je ispred Fondacije Mozaik prisustvovao Mahir Hodžić. Tri neformalne grupe mladih su ideju za tri projekta stavili na papir, prošli niz selekcija u okviru turnira na javnoj internet platformi Lonac.pro braneći boje naše Opštine i zasluženo odnijeli pobjede.

Grupe koje su učestvovale ove godine u kampanji (javnom pozivu) koji su raspisale Omladninska banka Novo Goražde i Fondacija Mozaik i osvojile veliki broj glasova, te time osigurale finansiranje projekata su:

„500 suvenira za 500 godina Goraždanske štamparije“ (Slobodan Gigović, Sanja Jevđević, Nikola Čarapić);

„IT Azbuka“ (Nevena Marković, Milica Mandić, Milija Pajović);

„Majicom znanja i očuvanja u svijet“ (Aleksandar Milivić, Aleksandar Mutlak, Gordana Mutlak).

Realizacija planiranih projekata planirana je u naredna tri mjeseca, kako je i u ugovorima naglašeno. Značaj organizovanja i učešća mladih ljudi je višestruk. Osim druženja i međusobnog upoznavanja, mladi imaju priliku da proširuju svoje vidike, postaju obrazovaniji i informisaniji građani. Samo kao takvi mogu graditi korisno društvo.

Čestitke mladima i želje za uspješnom realizacijom projekata uputili su i načelnica Opštine Mila Petković, kao i koordinator Omladinske banke Novo Goražde Marijana Mirković.