Потписан уговор о суфинансирању пројекта

19.11.2021.

Начелница општине Ново Горажде, Мила Петковић, потписала је у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске уговор на основу којег ће Влада Републике Српске суфинансирати пројекат „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву горње-дринске регије 2019-2023 SELLS“ који се реализује у Новом Горажду и који је одобрен од стране „Каритаса Швајцарске“.

На тај начин, поред предвиђених 50.850,00 КМ које Општини додјељује „Каритас“, обезбјеђења су из екстерног извора и средства у износу од додатних 20.000,00 КМ за које је било предвиђено да ће их као своје учешће у пројекту сносити Општина.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је у име Владе уговоре са представницима 11 општина о суфинансирању пројеката неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе.
Она је истакла да Влада Републике Српске сваке године планира 300.000 КМ за суфинансирање пројеката неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе у свим сферама друштвеног живота.
Уговоре су потписали представници општина: Хан Пијесак, Љубиње, Власеница, Чајниче, Берковићи, Језеро, Ново Горажде, Рудо и Петрово.