ПОСЈЕТА АМБАСАДОРА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ЈАПАНУ ОПШТИНИ НОВО ГОРАЖДE

13.11.2020.

 

Општину Ново Горажде посјетио је амбасадор Босне и Херцеговине у Јапану, Синиша Берјан. Тема данашњег састанка амбасадора Берјана и начелнице Петковић, била је приступање општине Ново Горажде Међународној фондацији „Градоначелници за мир“ основаној у Јапану од стране градоначелника Хирошиме, а Фондација броји око 8.000 чланица градова и општина из цијелог свијета. Амбасадор је нагласио да је ово јединствена прилика за повезивање општине Ново Горажде, не само са градовима у Јапану, него и повезивање са градовима широм свијета.

 

Општина Ново Горажде има велике потенцијале за друштвено економски развој, амбасадор је изразио интересовање да у наредном периоду Општина буде обухваћена програмима подршке, те је навео да ће један од приоритетних задатака бити довођење представника из друштвене и пословне заједнице Јапана у општину Ново Горажде.
Начелница општине Мила Петковић, захвалила се амбасадору, господину Берјану, што је током свог боравка у Босни и херцеговини посјетио Ново Горажде и омогућио нам да будемо дио Међународне фондације „Градоначелници за мир“.