„Radnički“ ponovo igra!

01.10.2021.

U Novom Goraždu je posle dugo godina, od strane grupe entuzijasta i ljubitelja fudbala, ponovo osnovan Fudbalski klub „Radnički“ Novo Goražde.

U skladu sa odredbama zakona, FK „Radnički“ je upisan u sve nadležne registre, te prijavljen za takmičenja koja organizuje Fudbalski savez Republike Srpske.

– Radnički će svoje takmičarske mečeve igrati u okviru Treće fudbalske lige Republike Srpske, grupa Jug, a utakmice će kao domaćin igrati u Rogatici, na stadionu Fudbalskog kluba „Mladost“. Ovim putem izražavam neizmjernu zahvalnost našim prijateljima iz Rogatice, prvenstveno rukovodstvu „Mladosti“, ali i načelniku opštine Rogatica, gospodinu Jagodiću, koji su nam izašli u susret i omogućili ravnopravno takmičenje sa ostalim klubovima u Republici Srpskoj, izjavio je Tomo Vuković, trener i jedan od osnivača kluba.

Seniorski igrački kadar „Radničkog“ trenutno broji 23 igrača. U planu je i osnivanje mlađih takmičarskih selekcija, a njima će rukovoditi Aleksandar Mutlak, kao trener koji se već dokazao u radu sa mlađima.

„Radnički“ je do sada odigrao dvije prijateljske utakmice. Meč sa rogatičkom „Mladosti“ završen je rezultatom 0:0, dok je utakmica sa „Azotom“ iz Vitkovića, nakon velike borbe završena rezultatom 3:2 u korist „Azota“.

Nakon osnivanja Futsal kluba „Radnički“ prije dvije godine, Novo Goražde je, dakle, bogatije za još jedan sportski kolektiv, a to je Fudbalski klub „Radnički“.

Ovim putem, rukovodstvo Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Novog Goražda želi i da pozove sve potencijalne sponzore, kako iz Novog Goražda, tako i iz regije, pa i emigracije,  da pomognu radu novoformiranog Kluba kroz materijalnu, finansijsku ili stručnu pomoć. Značaj koji razvoj sporta ima za jednu društvenu zajednicu, a prvenstveno djecu i omladinu, je nemjerljiv, pa je za očekivati da će ovaj trud biti prepoznat kao koristan i od strane šire zajednice.

Opština Novo Goražde će, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati rad Fudbalskog kluba „Radnički“, jer je njegovo egzistiranje u višestrukom interesu stanovništva ove jedinice lokalne samouprave.