Подијељени сјеменски пакети

15.04.2020.

У Новом Горажду су данас, од стране локалне власти, уручени сјеменски пакети помоћи домаћинствима која се баве пољопривредом на подручју наше Општине.

Према ријечима начелнице, Миле Петковић, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је обезбиједило стотину пакета помоћи чија је  укупна вриједност 25.000,00 КМ, док је општина Ново горажде из својих средстава, а по захтјевима бројних домаћинстава, обезбиједила додатних 45 пакета, те 20 врећа сјеменског материјала.

-Ово је заиста вриједна помоћ за наше становништво које је већином орјентисано ка бављењу пољопривредом и надам се да ће им бити од користи приликом формирања њихових овогодишњих усјева, изјавила је начелница општине Мила Петковић, те додала да је на овај начин потпомогнуто преко 160 домаћинстава.

Критеријуми за додјелу пакета су били везани за број чланова домаћинства, те висину њихових мјесечних примања, а корисници су одређени уз помоћ евиденције општинског Одсјека надлежног за послове пољопривреде и Центра за социјални рад. Приликом саме додјеле, испоштоване су све мјере безбједности прописане од стране Републичког штаба за ванредне ситуације поводом актуелне епидемије новог вируса корона.