Побједа за крај полусезоне

13.12.2021.

Футсалери „Радничког“ су јуче, у посљедњој утакмици првенствене полусезоне, у спортској дворани у Новом Горажду резултатом 9:5 савладали своје колеге из Фоче – КМФ „Медицински факултет“. Меч је одигран у оквиру шестог кола Друге лиге Републике Српске – група Исток.

Пред више од стотину гледалаца, Раднички је демонстрирао допадљиву и ефектну игру. Довољну да наш клуб на крају полусезоне заузме треће мјесто у Лиги. Стријелци за „Раднички“ у јучерашњем мечу су били Ђорђе Ђурђевић, који се чак четири пута уписао у листу стријелаца, те Далибор Цигале, Бранислав Томић, Данијел Чарапић, Бошко Букарац и Блажо Андрић, са по једним поготком.

Према ријечима тренера Александра Мутлака, Фочаци у чијим редовима играју махом студенти медицинског факултета нису били нимало наиван и лак противник, иако би се то могло закључити на основу коначног резултата:

-Екипи КМФ „Медицински факултет“ Фоча дефинитивно недостаје искуство такмичења у једној оваквој лиги, а према квалитету играчког кадра сигурно је да заслужују висок пласман у Лиги. Ради се о противнику који гаји фер игру и ја им желим сву срећу у наставку сезоне, додао је Мутлак.

„Раднички“, са друге стране, из кола у коло доказује да постепено сазријева у јаку и респектабилну футсал екипу. Након прве сезоне каљења у Лиги услиједила је друга сезона наступа у овом такмичењу која је донијела добре резултате. Слободно би се могло рећи да је већ на половини сезоне „Раднички“ остварио велики успјех чињеницом да тренутно заузима треће мјесто у Лиги. Ако узмемо у обзир играчки кадар и спортску инфраструктуру којим располажу остале екипе, освојени пласман још више добија на значају.

-Мислим да је екипа КМФ „Невесиње“ дефинитвно најквалитетнија у нашој лиги, те да су Невесињци и први фаворити за пласман у виши ранг такмичења. Ми ћемо се трудити да у другом дијелу сезоне покажемо и још бољу игру од ове коју смо пружили до сада, те да једном лијепом спортском причом заокупимо пажњу дјеце и омладине у Новом Горажду, усмјеривши их на бављење спортом. Дугорочно гледано, циљ нашег Клуба је пласман у Прву лигу Републике Српске. Уз подршку општине Ново Горажде и спонзора, тај циљ је реалан и надам се да ћемо већ у наредној сезони истаћи озбиљну кандидатуру за пласман у наредни ранг, завршио је Мутлак.

Потенцијал Футсал клуба „Раднички“ је свакако велики. Ентузијазам и добра атмосфера у екипи су адути који гарантују лијепу игру и добре резултате. За корак даље, потребно је наставити са оваквим радом, али и упрегнути све ресурсе локалне заједнице. За узврат, наши футсалери ће нам пружити утакмице које ће се препричавати, пуну дворану, промоцију Новог Горажда у регији и – што је најважније: омладина Новог Горажда ће стећи неке нове идоле и узоре у свом одрастању.