Општина награђује матуранте

17.05.2023.

Општина Ново Горажде ће и ове године наградити матуранте основце и матуранте средњошколце новчаним наградама. Одлуком начелника општине, утврђено је право на новчану награду у висини од 100,00 КМ за све ученике завршних разреда Подручне основне школе „Вук Караџић“ у Новом Горажду, као и за ученике завршних разреда средњих школа чије је пребивалиште у Новом Горажду.

Према ријечима Томислава Чарапића, шефа општинског одсјека надлежног за послове друштвених дјелатности, Општина на овај начин симболично пружа подршку матурантима да наставе са својим школским успјесима, те им у одређеној мјери олакшава трошкове набавке матурских хаљина и одијела:

– У ширем смислу, ради се о једној од мјера пронаталитетне политике, а сада је то већ и дио традиције да Општина на крају школске године награди своје матуранте. Сви родитељи горе наведених категорија матураната, према евиденцији са којом располаже одсјек надлежан за друштвене дјелатности, ће у наредних дан – два бити позвани телефоном да доставе овом Одсјеку податке о својим текућим рачунима на које ће уплате бити извршене.

Општина Ново Горажде овим путем жели срећан завршетак основног и средњег школовања свим матурантима, те успјешан наставак даљег школског образовања.