Одржана регата – најмасовнија до сада

09.08.2022.

Традиционално, сваке прве суботе у мјесецу августу, одржана је 12. „Дринска регата – Устипрача 2022“. Овогодишња регата је можда и најбоље организована од свих досадашњих, а свакако је бројала највише учесника – њих око 150.

  • На Регати је учествовало 16 пловила, а према евиденцији Општинске туристичке организације Ново Горажде, присутно је било око 150 учесника. Сви учесници су имали право на бесплатну храну и пиће, а Туристичка организација као организатор Регате је за учеснике обезбиједила њихове довољне количине, изјавио је Немања Вуковић, директор Општинске туристичке организације Ново Горажде, те додао да сви показатељи иду у правцу тврдње да је овогодишња Регата можда и најбоље организована до сада.

Примјетан је међу учесницима био и већи број становника околних општина, као и гостију из иностранства и сви редом су најблаже речено одушевљени природним љепотама које красе кањон ријеке Дрине на потезу од Устипраче до Међеђе.

Након Регате, услиједио је и музички програм овог догађаја, гдје је на Пристаништу у Устипрачи присутне госте забавио Кум и кум бенд.

Организатор Регате је Општинска туристичка организација Ново горажде, а покровитељ општина Ново Горажде.