Održana je prva sjednica Radnog tima za izradu Strategije razvoja Opštine

20.03.2019.

 

 

Danas je u prostorijama Opštinske uprave opštine Novo Goražde održana prva sjednica Radnog tima za izradu Strategije razvoja opštine Novo Goražde za period od 2019. do 2024. godine. Uvodna sjednica je poslužila članovima Radne grupe da između sebe podijele izvršenje tačno određenih zadataka i odrede rokove za njihovo izvršenje, a kako bi se došlo do polazne osnove za određivanje i izradu strateških ciljeva opštine Novo Goražde koji će biti okosnica  Strategije razvoja opštine Novo Goražde.

Prema riječima Boriše Jakšića, predsjednika Radne grupe, polazna osnova su podaci kao što su socijalna struktura stanovništva, površina opštine, njene prirodne karakteristike, privredni kapaciteti, komunalna, saobraćajna, elektro i telekomunikaciona infrastruktura i slično, a koji će se objediniti u jednu vrstu baze podataka, iz koje će se dalje definisati strateški ciljevi i potrebe Opštine, sa detaljnim načinom njihovog ostvarenja u narednom petogodišnjem periodu.

Planirano je da Radna grupa sačini prijedlog ovog bitnog strateškog dokumenta u narednih nekoliko mjeseci, a konačno usvajanje Strategije razvoja je u nadležnosti Skupštine opštine.