Obilježena Krsna slava Vojske Republike Srpske

08.11.2019.

 

Danas je ispred centralnog spomen obilježja borcima Vojske Republike Srpske goraždanskog kraja koji su svoje živote položili braneći srpski narod u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu, uz prisustvo predstavnika porodica poginulih boraca,  Opštinske boračke organizacije i predstavnika Opštinske uprave Novo Goražde, služen pomen parastos.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Novo Goražde, Vitomir Mastilo, je u svom govoru istakao da je srpski narod kroz vijekove cijenio mir i svoju slobodu, te da je često taj mir i slobodu skupo plaćao – podnošeći žrtve u ljudstvu. Srpski narod je i dalje opredijeljen ka miru i slobodi, upravo zbog toga što ih je i u poslednjem ratu ostvario uz velike žrtve.

Nakon održanog parastosa, prisutni su se okupili u sali za sjednice Skupštine opštine Novo Goražde, gdje su uz zakusku i piće obilježili Mitrovdan, Krsnu slavu Vojske Republike Srpske.

Boračka organizacija Republike Srpske od svog osnivanja praznuje Mitrovdan kao svoju krsnu slavu, a Opštinske boračke organizacije je obilježavaju ovakvim i sličnim događajima.