Обиљежена Крсна слава Војске Републике Српске

08.11.2019.

 

Данас је испред централног спомен обиљежја борцима Војске Републике Српске горажданског краја који су своје животе положили бранећи српски народ у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату, уз присуство представника породица погинулих бораца,  Општинске борачке организације и представника Општинске управе Ново Горажде, служен помен парастос.

Предсједник Предсједништва Општинске борачке организације Ново Горажде, Витомир Мастило, је у свом говору истакао да је српски народ кроз вијекове цијенио мир и своју слободу, те да је често тај мир и слободу скупо плаћао – подношећи жртве у људству. Српски народ је и даље опредијељен ка миру и слободи, управо због тога што их је и у последњем рату остварио уз велике жртве.

Након одржаног парастоса, присутни су се окупили у сали за сједнице Скупштине општине Ново Горажде, гдје су уз закуску и пиће обиљежили Митровдан, Крсну славу Војске Републике Српске.

Борачка организација Републике Српске од свог оснивања празнује Митровдан као своју крсну славу, а Општинске борачке организације је обиљежавају оваквим и сличним догађајима.