Наредба о радном времену у дане празника

21.04.2022.

Начелник општине Ново Горажде је данас донио наредбу о одређивању радног времена за предузећа, установе и друге организације који су дужни да раде и у дане празника Републике Српске и утврђивању трајања радног времена за субјекте који могу да раде у дане празника.

У дане вјерских и државних празника у Републици Српској: „Велики петак„ 22. априла , „Васкрс„ 24. и 25. априла, „Међународни празник рада 01. и 02. мај и „Дан побједе над фашизмом„ 09. мај 2022. године, ради задовољавања неопходних потреба грађана дужни су да раде:

1) Јавно комунално предузеће „Ново Горажде„ које обавља комуналне дјелатности: испорука воде, одржавање чистоће, одржавање улица, саобраћајница, чишћење јавних површина, у времену од 00:00 до 24:00 часа,

2)   Јавна здравствена установа Дома здравља „Др Велимир Гиговић„, у времену од 00:00 до 24:00 часа, односно организовање дежурстава и приправности, зависно од процјене.

3)   Угоститељски објекти и приређивачи игара на срећу дужни су да раде у складу са Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката на подручју општине Ново Горажде („Службени гласник општине Ново Горажде„, број: 16/16),

4)   у времену од 00:00 до 24:00 часа:

– трговински објекти типа ”драгстор”,

– правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача,

– бензинске пумпе и плинске пумпне станице за дио пумпе и станице када је у питању продаја горива, других нафтних деривата и плина.

5)   Остале трговинске и занатске радње на подручју општине Ново Горажде, у наведене дане празника могу да раде према следећем распореду:

– Велики петак, 22. априла до 12,00 часова,

– Васкрс, 24. априла је нерадни дан,

– Васкршњи понедељак, 25. априла до 12. часова,

– Међународни празник рада 01. мај, је нерадни дан, а 02. маја до 12. часова,

– Дан побједе над фашизмом, 09. маја до 12. часова.

У случају поступања супротно одредбама ове Наредбе, примјењиваће се одредбе о надзору, прописаним прекршајима и санкцијама за учињени прекршај из Закона о празницима, закона које регулишу наведене области и Одлука о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским и другим објектима и дјелатностима на подручју општине Ново Горажде.