Načelnica Mila Petković potpisala ugovor o sufinansiranju projekta putem sredstava Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske

23.01.2020.

 

​​Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, potpisala je ugovore sa načelnicima osam opština o sufinansiranju projekata, za šta je izdvojeno 134.200 KM.

Ugovori su potpisani sa načelnicima opština Novo Goražde, Lopare, Osmaci, Šamac, Pelagićevo, Kalinovik, Jezero i Berkovići.

Rešićeva je istakla da je potpisivanjem ovih ugovora završeno sufinansiranje projekata za nerazvijene i izrazito nerazvijene lokalne zajednice za koje je u prošloj godini bilo obezbijeđeno 300.000 KM.

 

„Posebno me raduje činjenica da je od navedenih sredstva utrošeno 299.636 KM, a sufinansiranjem projekata obezbijedili smo investicije u lokalnim zajednicama čija je vrijednost veća od dva miliona KM“, rekla je Rešićeva novinarima.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini sufinansirano 18 projekata u opštinama  Novo Goražde, Osmaci, Lopare, Šamac, Pelagićevo, Kalinovik, Jezero, Berkovići, Nevesinje, Kneževo, Vlasenica, Višegrad, Petrovo i Rudo.

„I u ovoj godini nastavićemo sa sufinansiranjem naših lokalnih zajednica i nadam se da će biti bolja od prethodne“, dodala je Rešićeva.