Јавни предпозив Каритаса

17.11.2021.

Каритас Швајцарске у БиХ, заједно са партнерским општинама: Чајниче, Фоча ФБиХ, Фоча, Град Горажде, Ново Горажде, Пале ФБиХ, Вишеград и Рудо, отворио је Други Јавни предпозив за локално становништво наведених општина с циљем подршке и оснаживања кроз учешће и финансирање у пројекту СЕЛЛС. Циљ је подржати појединце и породице, локална удружења и мале бизнисе који имају идеју на који начин увећати властито приходовање, а спадају у категорију незапослених, запослених са недовољним примањима и друге категорије становништва у неповољном економском и социјалном положају. Грантови до 5,000 КМ за појединце и до 15,000 КМ за облике заједничког пословања, у наредне двије године, биће финансирани од стране Каритаса Швајцарске, наведених општина и подразумијевају финансијско учешће корисника до 20%.
Све детаље и Пријавни формулар је могуће пронаћи на инфо пулту општина, веб страницама општина и на ФБ страници Каритаса Швајцарске у БиХ.

Каритас посебно охрабрује жене и женске организације, омладинске организације у било којој области дјеловања (пожељно занатство), те појединце и групе усмјерене на информациони сектор, да се пријаве.

Предпозив остаје отворен 15 дана од дана објављивања, до 02.12.2021 године.